Artdeco Akrilik Boya Nedir?

Artdeco Akrilik Boya Nedir?

Artdeco Akrilik Boya Özellikleri Ve Temizliği

 Artdeco akrilik  boya reçine pigmenti ve sudan oluşan akrilik boya, hem dekorasyonda hem de günlük hayatta çeşitli amaçlarla kullanılan bir boya türüdür. İçerdiği pigmentlerin bolluğu boyanın kalitesini arttırır ve istenilen rengin elde edilmesini kolaylaştırır. Duvar boyası olarak kullanabileceğiniz bu boya aynı zamanda mutfak dolapları, ahşap efektli boya, ev boyası boyarken tercih edebileceğiniz sağlıklı ve kullanışlı bir boyadır.

 Artdeco Akrilik Boya Özellikleri Ve Temizliği

 Yağlı boyaya benzeyen ama aslında su bazlı bir boyadır. Yağlı boya gibi keskin bir boya kokusuna neden olmaz. Aksine kokusuzdur. Aynı zamanda hızlı kuruma özelliğine sahiptir. Kurumadan önce sabun ve su ile kolayca temizlenebilir. Kuruduktan sonra suya dayanıklıdır. Örneğin; Duvar resimleri bu boya ile boyadığınızda, boyama işleminin sonunda " nasıl çıkar" diye aramanıza gerek kalmadan, kullandığınız malzemeyi suyla hızlıca temizleyebilirsiniz. Boya tamamen kuruduktan sonra boyalı yüzeydeki lekeleri ve çizikleri sabun ve su ile silerek çıkarabilirsiniz. Bu süre zarfında duvardaki boyanın sudan etkilenmediğini görmelisiniz.

 Artdeco Akrilik Boya Kullanım Alanları

 Son derece kolay uygulanan bu boya, dekoratif ve hobi uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Sanatçılar, tuval ve kumaş üreticilerinin ürünleri renklendirmesi için bu boyayı çok seviyor. İç dekorasyonda kapı, dolap, masa, sandalye gibi çeşitli ahşap mobilyalar farklı renklerde akrilik boyalarla boyanabilir. Bu işlem özellikle eski mobilyalara yeni bir görünüm kazandırmak için sıklıkla tercih edilmektedir.

Sizde evinize renk getirmek istiyorsanız  bu linkten ulaşabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER