Samsun'da yaşlı kadına yardım için seferber oldular

Samsun'da yaşlı kadına yardım için seferber oldular

Samsun'da Cedit Mahallesi'nde tek başına yaşana 80 yaşındaki yaşlı kadının, evinin çatı onarımı için mahalle sakinleri ve belediye çalışanları serferber oldu

 MADDİ DESTEK VERİLDİ
Samsun'un İlkadım ilçesi Cedit Mahallesi'nde tek yaşayan 80 yaşındaki Nadiye Özdemir'in evi bir süredir çatıdan su alıyordu. Mahalle muhtarının yönlendirmesiyle kaymakamlığa başvuran yaşlı kadına çatı onarımı için maddi destek verildi. Onarım işini gerçekleştirmek üzere ise İlkadım Belediyesi Makine İkmal Bakım Onarım Müdürlüğü personeli ve mahalle sakinleri seferber oldu.

 ONARIM YAPILIYOR

İlk incelemede çatıdaki tahtaların çürüdüğü tespit edilerek tüm kiremitler indirildi. Muhtar Hasan Kaya'da çatıya çıkarak çalışmaya bizzat katıldı. Evin çatısında hasarlı yerler tespit edilerek, gerekli onarım yapıldı. Verilen maddi destek ile alınan sacların, çatıya monte edilmesiyle tamamlanacak. Bu sayede 80 yaşındaki yaşlı kadında akan çatısında dolayı bir daha problem yaşamayacak.

Yardım eden herkese teşekkür eden Nadiye Özdemir, "Kocam öldü. Fakirlikten orayı yaptıramadık. Yağmur sanki başıma yağıyordu. Leğen koyup engellemeye çalışıyordum ama olmuyordu. Allah razı olsun hepsinden. Ben çok memnunum bugün" dedi.
Cedit Mahallesi Muhtarı Hasan Kaya da "Çatısı yüzünden evi su alıyordu. Kendisi 6-7 tane leğen koyuyordu. Bizde bu mağduriyeti gördük. Gerekli kurumlarla görüşmeleri yaptık. Bu teyzemizin sıkıntılarını bir nebze azaltmak için böyle bir çalışmaya girdik. Mahalleden bir kardeşim ve ben de çıktık kiremitleri atma konusunda yardımcı olduk. Sonuna kadarda takipçisi olacağız. Benim buraya seçildikten sonra yapmak istediğim şey insanların hayır duasını almak. Biz bu niyetle yola çıktık ve çalışmalarımızı yürütüyoruz. Allah rızası kazanıp hayır duası alabiliyorsak ne mutlu bize" diye konuştu.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER