Yay Burcu Genel Özellikleri

Yay Burcu Genel Özellikleri

Kendisini farklılığı, ışığı ile ortaya koyan yay burcu hakkında derlediğimiz bilgileri bu yazıda sizinle paylaştık. Yay burcu genel özellikleri ile ilgili bilgilere ulaşmak için yazıyı okumaya devam edin.

Yay burcunun yönetici gezegeni Jüpiter’dir. Baş elementi ise Ateş’tir. Değişken bir niteliğe sahip olan yay burcunun uğurlu sayıları arasında 3, 5 ve 7 vardır. Uğurlu günü ise Perşembe günüdür. Renk olarak mor, turkuaz ve eflatun renklerine sahip olan yay burcunun taşı topaz ve laldir. Çiçek olarak ise leylak, karanfil, gül gibi çiçekler onun için vazgeçilmezdir.

Yay Burcunun Kişisel Özellikleri

Yay burcu bağımsız bir ruha sahip olması ile bilinir. Her zaman özgürlüğüne düşkündür, özgürlüğünün elinden alınması onu çileden çıkaracak başlıca şeydir. Bağımsız ruhu beraberinde maceracı yönünü de getirir, yeni yerler keşfetmek, yeni aktiviteler ile uğraşmak onun için zevk verici şeylerdir.

Felsefe ve din alanlarında büyük bir yeteneği olduğu açıktır. Bu yeteneği araştırmacı kişiliği ile birlikte sürekli gelişim gösterir. Sınırsız hayal gücü hem bu alanlarda kendisini yükseltmesine hem de günlük hayatında neşeli bir kimliğe sahip olmasına yardımcı olur.

Yay burcuna sahip olan insanlar genel olarak iyi niyetli ve samimidir ve bu özellikleri ile her arkadaş grubunun vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Girdikleri her ortamda yüksek enerjileri ile insanları etkilerler ve her zaman olumlu bir etki bırakırlar.

Yay Burcu Kadınının Özellikleri

Yay burcu kadını her zaman bağımsızlığına ve özgürlüğüne düşkündür. Ne ailesi, ne arkadaşları, ne de sevgilisi/eşi tarafından kısıtlanmayı kabul edebilir. Maddi ve manevi her türlü özgürlüğünü elinde tutmak ister ve bunun için çaba gösterir. Yeni bir ilişkiye başlar iken ilk olarak karşı tarafın onu kısıtlamak isteyip istemediğine bakar. Eğer ilişkinin ilerleyen zamanlarında da kısıtlanmayacağından emin olursa ilişkiye adımını atar. Ayrıca dostluğa ve samimiyete çok önem verir, bir ilişkide karşı tarafta aradığı ilk özellik samimiyet, içtenlik ve dürüstlüktür.

arasında bulunan maceraperestlik yay burcu kadınının en belirgin özelliklerindendir. Yeni yerler keşfetmekten zevk alır, yeni insanlar ve yeni kültürler tanımaktan asla vazgeçmez. Eğlenceli ve samimi kişiliği ile insanlara kendisini kolay bir şekilde sevdirir. Eğlenceli kişiliği arasında eşsiz bir mizah anlayışı da yatar. Yay burcu kadını hayatın olumlu yönlerini her zaman görür ve olumsuz yönlerinin kendisini ve sevdiği kişileri etkilemesine asla izin vermez.

Yay Burcu Erkeğinin Özellikleri

Yay burcu erkeği neşeli kişiliği ile hemen kendisini gösterir. Olayların gidişatı olumsuz olsa bile o hem kendisi hem çevresindekiler için her zaman neşeli kalmaya çalışır. Ayrıca samimidir ve samimiyeti, iyi kalpliliği ile çevresi tarafından sevilir.

Yay burcu erkeği meraklıdır. Yeni bilgilere, düşüncelere, yeni insanlara ve ortamlara her zaman açıktır. Merakının peşinden gitmeyi sever. Merakı sayesinde pek çok farklı alandaki bilgilere hâkim olabilir ve bu konularda konuşurken de açık sözlü olmayı tercih eder. Fikirlerini söylemekten asla çekinmez. Eleştiri yapmayı çok sevse de bunu samimiyet çerçevesinde yaptığı için yanlış anlaşılmaz. Bu da onun dürüstlüğünü ve güvenilirliğini artırır.

Yay burcu erkeği her ne kadar yeni kişiler tanımaktan zevk alsa da baskın olan özgür ruhu özellikle gönül ilişkilerinde bir engel olarak durur. Yeni bir ilişkiden ya da evlilik düşüncesinden kaçınır. Bağlılık bazı durumlarda onun için çekilmez hale gelebilir. Onun ilişkide karşı tarafta aradığı şey fiziksel güzellik ya da ün değildir. Tek istediği şey o kişinin kafa yapısının, fikirlerinin kendisi ile uyuşmasıdır. Bu konuda titiz davranır, seçicidir. Kriterlerine uygun birisini bulduğunda ise onu kolay kolay bırakmaz. Tüm samimiyeti, sevecenliği ile ilişkisini sürdürür.

Yay Burcunun Olumsuz Özellikleri

Yay burcu genel özellikleri arasında bazı olumsuz özellikler de bulunur. Bu özellikler arasında en göze çarpanı aşırı derecede iyimser olmasıdır. İyimser olmak gündelik hayatta karşılaşılan olumsuz koşullardan etkilenmemek için iyi olabilir fakat bu aşırıya kaçtığında kişi gerçekleri göremez olur, özellikle de olumsuz olaylara karşı sorumsuz davranır. Sorumsuzluğu hem kendisine hem de çevresindekilere zarar verebilir. Ayrıca ilişkilerinde ne yazık ki çabuk bıkma, sıkılma gibi bir huyu vardır. Özgür yapısı onu sürekli yeni şeylere yönlendirir, ilgisi sürekli başka şeylere kayar. Bazı durumlarda kaprisli davranması ve çoğu zaman gürültücü olması da bazı olumsuz özelliklerindendir.

Yay Burcunun Olumlu Özellikleri

Felsefi ve derin düşünmeyi bilir, böylece hem insanlar ile iletişiminde hem de olaylar karşısındaki tepkilerinde olgun davranabilir. Neşelidir, neşesini çevresindeki herkese yansıtır. Girdiği ortamda onun sayesinde tüm dertler, sıkıntılar ortadan kaybolur. İçine kapalı bir karaktere sahip değildir, her zaman dışa dönük ve açık sözlüdür. Bu sayede insanlar ona kolayca güvenebilir. Ayrıca şanslıdır. Bu şans iş hayatında- günlük yaşamında ve ilişkilerinde kendisini gösterir. Özgürlüğüne düşkün kişiliği sayesinde hayatın tadını çıkarmayı da gayet iyi bilir.

arasında olumlu ve olumsuz pek çok özellik bulunur. Olumlu özelliklerin daha ağır bastığını söyleyebiliriz. Fakat ilişki konusunda yay burcu sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Çünkü özgürlüğüne çok düşkündür ve ona uyguladığınız en küçük bir baskı bile büyük sorunlar yaratabilir. Ama şunu bilmelisiniz ki eğer bir yay burcu insanına âşık olduysanız hayatınızın en eğlenceli dönemlerini yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER