İlimizde Arpa, Buğday Ve Kanolada Hasat Devam Ediyor

İlimizde Arpa, Buğday Ve Kanolada Hasat Devam Ediyor

İlimizde arpa, buğday ve kanola hasadı başlamış olup; hasatta dane kaybının önlenmesi için İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik ekipleri, biçerdöver ve hasat denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. Teknik ekiplerle birlikte, Havza ilçemizde denetimlere katılan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim Sağlam, 2024 yılı buğday hasadına ilişkin şu

Hububatların topraktan çıkışına denk gelen tarihlerde ilimizde yağışların beklenenden az olmasına bağlı olarak ekinler boy atamamıştır. Ancak mayıs yağmurları ile birlikte zarar eşiğinden dönülerek, ürün kalitesinde olumlu gelişmeler yaşanmış olup, ürün rekoltesinde önemli artış gözlenmiştir. Bu da bizim ve üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür” dedi.

Biçerdöver kullanıcılarına önemli uyarılarda bulunan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam, şu uyarılarda bulundu: ”Biçerdöver operatörlerimizi önemsiyoruz. Bol ve bereketli hasat sezonu geçirmemizde katkıları büyük. Biçerdöverleri kullanırken hızlı gitmemelerini, anızları istenilen düzeyde biçmelerini, dane kaybının en az seviyede olmasını hassasiyetle vurguluyorum. Operatörlerimizin araçlarında mutlaka yangın tüpü bulundurmalarını, sigara içilmemesini tekrar tekrar hatırlatıyorum. Bu vesileyle Çiftçilerimizin ürününün bol, kazançlarının bereketli olmasını dilerim” dedi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER