Ağız Ve Diş Sağlığı

 Doğru Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Sindirim sisteminin ilk organı olan ağız, dış ortama açık olması ve nemli olması sebebiyle mikroorganizmaların çoğalması için çok uygun bir ortamdır. Ağızda bulunan dişler besinleri parçalayarak sindirimi başlatır. Dişlerin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımlarının yapılması gerekir. Aksi takdirde birçok sağlık sorununa yol açar. Ayrıca dış görünüş açısından da hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkacağından kişinin sosyal yaşamını ve psikolojisini olumsuz olarak etkiler.

Yetişkinlik döneminde sağlıklı dişlere sahip olmak için diş bakımının çocukluk yaşlarından itibaren yapılması gerekir. Ebeveynler tarafından doğru diş bakımı eğitimi verilmesi ve alışkanlık kazandırılması, sağlıklı dişlere sahip olunması açısından önemlidir.

 Diş Çürükleri

Diş bakımlarının düzgün yapılmaması halinde ağzımızda bulunan bakteriler çoğalır. Bu bakterilerin çoğalmasının asıl sebebi yemeklerden sonra dişlerin fırçalanmaması, diş ipi ile yemek artıklarının temizlenmemesidir. Beslenmelerinde karbonhidratlı ve şekerli yiyecekleri çok fazla tüketenlerin diş çürükleri ile karşılaşma ihtimalleri de yüksektir.

Altı ayda bir diş doktoruna görünmek, problemleri büyümeden çözmenize yardımcı olacaktır. İstanbul'un Tuzla semtinde yaşıyorsanız  ismiyle birçok ilan görmüşsünüzdür. Doğru diş tedavisi yaptırmak için iyi bir dişçi bulabilmek çok önemlidir.

 Doğru Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yumuşak kıllı bir diş fırçası ile günde 2 kez dişler fırçalanmalıdır.

Fırçalama yapılırken 45 derecelik açıyla yukarı aşağı hareketler yapılmasına dikkat edilmelidir. Her bir dişin ön, arka ve üst yüzeyleri iyice fırçalanmalıdır.

Her fırçalamadan sonra ip yardımıyla diş aralarında kalan artıklar temizlenmelidir.

Diş fırçalamadan sonra ağız bakım sularıyla etkili temizlik sağlanmalıdır.

Dişlerde çürük oluşumuna neden olan şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler en aza indirilmelidir. Aşırı çay ve kahve tüketimi dişlerde leke oluşumuna sebep olacağı için ölçülü tüketilmelidir.

En az 6 ayda bir diş doktoruna görülmelidir. Kendinize en uygun dişçiyi bulabilmek için  ilanlarına göz atabilirsiniz.

Diş bakımının düzenli yapılması ileriki yaşlarda görülen diş problemlerini ve diş kayıplarını en aza indirir. Problemler meydana çıktığında doğru tedavi alabilmek için uzman diş doktoruna başvurmak gerekir. Bunun için  yazarak internetten arama yapabilirsiniz. Ulusoy Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği uzman hekim kadrosuyla hizmetinizdedir.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER