Memur ve aile hekimi için Samsun'da grev günü

Memur ve aile hekimi için Samsun'da grev günü

Samsun'da KESK'e üye memurlar toplu sözleşmeyi; aile hekimleri de Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğini protesto için bir günlük greve gitti

Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da KESK'e bağlı sendika üyeleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. BES Samsun Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Tuluk, Samsun İdare ve Vergi Mahkemeleri binası önünde yaptıkları eylemde, memurun enflasyon altında ezdirildiğini, yetkili sendikanın memuru masada yine sattığını söyledi. Tuluk, "Yetkili sendikanın 'bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık' söylemi aldatmacadır, kandırmacadır. Sendikalara üye olan tüm kamu emekçileri de 400,00TL, aidattan çok rahatsız, başka bir rahatsızlık da satış sözleşmesine oturan konfederasyonların gizli pazarlıkta kendi maaşlarının yüksekliği kamuoyunda rahatsızlık yaratmıştır" dedi.

SATIŞ SÖZLEŞMESİ
Tuluk, memurun ve emeklisinin çözüm bekleyen hiç sorununa bu dönemde hiç bir çözüm getirilmediğini belirterek, "Sonuç olarak ortada taraflar arasında bağlayıcılığı olan bir toplu sözleşme metni değil, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personeli durumu başta olmak üzere çıkmaz ayın son çarşambasına bırakılan bir vaat-temenni metni vardır. KESK olarak 20 milyonluk devasa bir kitleye sefalet, yoksulluk, güvencesizlik dayatan bu mutabakatı KABUL ETMİYORUZ! KESK olarak bu yönde yaptığımız çağrılar, kamu emekçilerinin ve emeklilerini daha da mağdur edecek yeni bir 'satış' sözleşmesine onay verilmemesi yönündeki uyarılarımız 'yetkili' konfederasyon tarafından yok sayılmıştır." ifadelerini kullandı.

AİLE HEKİMLERİ DE İŞ BIRAKTI
Bu arada yine Türkiye genelinde olduğu gibi Samsun'da da aile hekimleri bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Aile Hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın 29 Haziran 2021'de yayınlanan ve 01 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinin kendilerini mağdur ettiğini belirterek, geri çekilerek yeniden düzenlenmesini talep ediyor.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER