İlkadım Belediye Meclisi'nden Atatürk'e hakarete kınama

İlkadım Belediye Meclisi'nden Atatürk'e hakarete kınama

İlkadım Belediye Meclisi, Ayasofya Camii'de, Mustafa Demirkan'ın devlet erkanının önünde Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmesini kınadı

İlkadım Belediye Meclisi Haziran Ayı 3. Dönem 6. Toplantı 12. Birleşimine ait toplantısını, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleşti.


İlkadım Belediyesi Hizmet Binasında Meclis Salonu'nda gerçekleşen mecliste, komisyona havale edilen 4 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerine görüşülmesine geçilmeden önce tüm grup başkanları Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine yönelik 28 Mayıs Cuma günü Ayasofya Camiden düzenlenen devlet erkanında bulunduğu programda emekli imam Mustafa Demirkan'ın, Mustafa Kemal Atatürk'ü kast ederek kullandığı ifadeleri şiddetle kınadıklarını ifade ettiler.

"Görüyorum ki meclisimizde Gazi Mustafa Atatürk'e yönelik saldırılar konusunda genel bir ittifak var" diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ben bu manada tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu ülkeyi zor şartlar her türlü negatif olguya rağmen namaza kılacak hale getiren diyanet işleri başkanlığını kuran, bu ülkenin kurucusu olan İstanbul'u Fatih Sultan Mehmet Han'dan sonra tekrar yabancı zümreler altında kurtaran bu şahsiyete saygı duymak zorundayız" diye konuştu.

"Aynı olayları belediye başkanlığını kazandığım zaman yakından yaşayan biri olarak sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek sözlerine devam eden Başkan Demirtaş, "Cumhurbaşkanımızın resmi ile oluşturulan polemiklere yönelik şunu söyledim; Ben oy vermiş vermemiş olabilirim bu benim meselem. Ama bu ülkenin seçilmiş bir Cumhurbaşkanı. En azında insanların bu halkını iradesine saygı duyması adına makamımda o resmin olması gerekir. Bu hassas noktalara dikkat edip saygı duymak gerekir, diye beyanda bulundum" dedi.


4 gündem maddesinden ilk olarak Kalkancı Mahallesi 2389 ada 1 nolu mülkiyeti belediye ait parselin kat karşılığı inşaat yapılmasına düşünülen parselin devlet ihale kanunun hükümlerine göre kat karşılığı ihale edilmesi ve encümene yetki verilmesinin geldiği şekliyle oylandığı, meclis toplantısında gündem maddesine yönelik Başkan Demirtaş tarafında kabul görmeyen ilk gündem maddesi oy birliği ile kabul edilmedi.
Gündemin ikinci maddesi olan ve Kılıçdede Mahallesi'nde bulunan eski İlkadım Belediyesi Gazi Hizmet Binasının kat karşılığı encümene yetki verilmesi oy çokluğu ile komisyonda bekletilmesine karar verildi.

 

Yapı Kontrol Müdürlüğünün Harç ve ücretlerin görüşüldüğü üçüncü gündem maddesi ve diğer gündem maddesi olan Tepecik Mahallesi'ndeki imar değişikliği geldiği şekliyle oy birliği kabul edildi.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER