Kadınlar üretecek, ekonomi canlanacak

Kadınlar üretecek, ekonomi canlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen 'Maksut Efendi Mahallesi Üreten Kadınlar' projesinin sözleşmesi Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile Palandöken Belediyesi arasında imzalandı.

Palandöken Belediyesi tarafından yürütülecek proje kapsamında; Palandöken ilçesinde dezavantajlı bir bölge olan Maksut Efendi mahallesinde süt ürünleri üretimine yönelik bir tesisin kurulması planlanıyor.
Ayrıca bölgede hayvancılıkla uğraşan kadınlara yönelik bir kooperatifin kurulması, çalışanlara işbaşı eğitimlerinin verilmesi, üretilen çiğ sütün işlenerek katma değerli ürünlerin üretiminin gerçekleştirilmesi ve etkin bir şekilde pazarlanarak bölgede yaşayan kadınlara düzenli gelir elde etme imkânının sağlanması projenin planlanan çalışmaları arasında yer alıyor. Projenin uygulanması ile birlikte dezavantajlı bir bölgede yaşayan kadınların ekonomik imkânları geliştirilecek ve iş gücüne katılımları desteklenmiş olacak.
KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar'ın katılımıyla gerçekleşen imza töreninin ardından, projenin başta Palandöken ilçesi olmak üzere bölgede istihdama ve sosyal kalkınmaya katkıları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Puan Durumu

TAKIMLAROP
1.GALATASARAY A.Ş.1536
2.FENERBAHÇE A.Ş.1432
3.TRABZONSPOR A.Ş.1431
4.GÖZTEPE A.Ş.1426
5.SAMSUNSPOR A.Ş.1525
6.BEŞİKTAŞ A.Ş.1424
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş.1422
8.KOCAELİSPOR1418
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ1416
10.CORENDON ALANYASPOR1416
11.TÜMOSAN KONYASPOR1415
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.1414
13.HESAP.COM ANTALYASPOR1414
14.KASIMPAŞA A.Ş.1413
15.İKAS EYÜPSPOR1412
16.ZECORNER KAYSERİSPOR1412
17.GENÇLERBİRLİĞİ1411
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK148