Samsun Büyükşehir Başkanı Demir: Sorunları tarihe gömüyoruz

Samsun Büyükşehir Başkanı Demir: Sorunları tarihe gömüyoruz

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Yolu ve içme suyu sıkıntısı olan mahallemiz kalmayacak. Bu sorunları tarihe gömüyoruz' dedi.

AK Parti Vezirköprü 7. Olağan İlçe Kongresi'neAK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Teşkilat Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Koordinatörü Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Samsun Milletvekilleri Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İl Başkanı Ersan Aksu, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun'daki sorunları tarihe gömdüklerini söyledi. Başkan Mustafa Demir, 31 Mart seçimlerinden önce 5 yılda kırsal altyapıyı bitireceklerinin sözünü verdiğini belirterek şunları söyledi: "Yaptığımız program 2020 yılı sonuna 3.5 yıl kaldı. Planlamanın önündeyiz. 2020 yılı için 1100 kilometre planlamıştık. Şimdi rehabilite ediyoruz 1250 kilometre. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz. 2021 yılı içinde 1350 kilometreyi hedef alıyoruz. 2020 yılında büyük çapta programa alınacak 1000 kilometre yolumuz kalmayacak. 2023 yılında Samsun'da 950 mahallenin tamamında standardı yüksek, temeli sağlam, kanalları açılmış Türkiye'nin, dünyanın neresinden gelirse gelsin bir Vezirköprülü hemşehrim arabanın tekeri çamura ve kasise değmeden köyüne kadar gidecek. Bu sene Vezirköprü'deki programımız 200 kilometre. Kanyonla ilgili çalışma devam ediyor. Küçük sanayi sitesi de şehircilik bakanlığı tarafından karar altına alındı TOKİ tarafından ilçemize yapılacak. Gıda organize ile ilgili de bir çalışma hazırlanıyor, Organize Sanayi Bölgesi çalışması devam ediyor, içme suyu arıtma tesisi devam ediyor. Projesini yapıyoruz, bu sene ihale ediyoruz hiç suyu olmayan 25 mahallemiz 2021 yılı sonunda içme suyuna kavuşuyor. 2022 yılı sonuna kadar da tüm Vezirköprü'de içme suyu sıkıntısı yaşayan mahalle kalmayacak. Sorunları tarihe gömüyoruz. Yolu ve altyapıyı önümüzdeki seçim dönemi gelmeden tamamlıyoruz. Yolu hizmet olanın, millete katkı sağlama peşinde koşanın kavgaya fırsatı zamanı olmaz ki. Gözü o tarafa kaymaz ki. Biz hizmet yolunun yolcularıyız. Ümmetin önderi Cumhurbaşkanımızın arkasında bu kutlu davaya asla bilerek negatif enerji vermeyiz. Biz ömrümüzü varlığımızı bu yolda vakfettik."

EN ÇOK OKUNAN HABERLER