OSMAN KARA - MUSTAFA DEMİR'İN PROJELERİ

OSMAN KARA - MUSTAFA DEMİR'İN PROJELERİ

Ne zaman detaya girmeye izin verecek kadar boldu ne de projeler bir saate sığacak kadar azdı.

Önceki akşam, Cumhur İttifakı’nın AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir’in proje tanıtım toplantısı için Ömer Halis Demir Kültür Merkezindeydim.

AK Parti Samsun Milletvekilleri Çiğdem Karaaslan, Fuat Köktaş, Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, İl Başkanı Ersan Aksu, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, her iki partinin il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları ön sıralardaydılar. Ayrıca iş aleminin duayen ve tanınmış isimleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de gelmişlerdi. Kısacası salon oldukça iyi düzenlenmiş ve oldukça doluydu. Üst kat gelenleri almayınca alt salon da açıldı.

Çiğdem Karaaslan’ın aynı zamanda “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı” unvanı da var. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin manevi huzurunda yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra ilk konuşmayı bu unvanıyla Çiğdem Karaaslan yaptıktan sonra Mustafa Demir proje sunumuna geçti.

Mustafa Demir’in sunumu bir saatten fazla sürdü. Oldukça iyi hazırlanmış bir sunumdu. Projelerini 11 ana başlık altında toplamıştı. O tasnife sadık kalarak son derece sakin ama aynı zamanda da kendinden emin bir tavırla sundu. Hem projelerine hem de bu projeleri hayata geçireceğine olan güveni ses tonuna ve duruşuna da yansıyordu. Zaman zaman da Cumhurbaşkanına olan yakınlığına, geçmiş hukukuna ve salonda bulunan AK Parti milletvekillerinin merkezi hükümetten sağlayacağı kaynağa da vurgu yapıyordu.

11 ana başlık altında oldukça fazla proje sundu Sayın Demir. İlerleyen süreçte eminim ki, seçmene hem bunları teker teker daha ayrıntılı anlatacak hem de başka projelerini açıklayacaktır. Ne zaman detaya girmeye izin verecek kadar boldu ne de projeler bir saate sığacak kadar azdı.

Mustafa Demir’in projelerinden çok, sade ve barışçı üslubu dikkatimi çekiyor. Gerçi Samsun büyükşehir ve ilçe adaylarının birkaç istisnası dışında hemen hepsinin kampanyası oldukça saygılı ve seviyeli bir şekilde sürüyor. Ondaki ve diğer adaylardaki bu barışçı ve saygılı tavır beni kent adına da ülke adına da son derece sevindiriyor.

Bu hafta içinde sanırım Sayın Tekin de Sayın Usta da proje sunumlarını yaparlar ve seçmenin tercih yapması biraz daha kolaylaşır. Sunumlar en çok kararsız oyları etkileyecek ve kimi yörelerde seçimin kaderini kararsızların tercihi belirleyecektir.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER