Et ve Et Ürünlerinde Resmi Kontroller Konulu Hizmetiçi Eğitim Düzenlendi
Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce düzenlenen Et ve Et Ürünlerinin Resmi Kontrolleri Konulu Hizmetiçi Eğitim, İl Müdürlüğümüz Zirai Karantina toplantı salonunda 07-10 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilmektedir
Programın açılış bölümünde bir konuşma yapan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam konu ile ilgi şunları söyledi: Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından biri, ülkemizde çiftlikten sofraya kadar tamamlayıcı ve etkin bir gıda kontrolü ile güvenilir gıda üretimini sağlamaktır. Bu amaçla, halkımızın kaliteli ve güvenilir gıdaya ulaşması konusunda, gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketim yerlerinin denetimleri İl Müdürlüklerimizin önemli görevlerinden bir tanesidir.
Et ve Et Ürünlerine Yönelik denetimlerde görev yapan personelimizin teknik bilgi ve becerilerini arttırmak ve güncellemek, kişisel ve mesleki yetkinliklerini geliştirmek amacıyla, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’müzce Et ve Et Ürünlerinin Resmi Kontrolleri Konulu Hizmetiçi Eğitim düzenlenmiştir. 4 gün sürecek olan eğitime Bakanlığımızca belirlenmiş çeşitli illerden ve Bakanlıktan 40, il ve ilçe müdürlüklerimizden 10 personel olmak üzere toplam 50 kişi katılmaktadır.
Eğitim programı dahilinde;
Et ve et ürünlerinin denetimi ile ilgili mevzuat,
Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri,
Gıda işletmelerinde gerekli asgari ve teknik şartlar ile
Temel HACCP prensipleri ve HACCP tetkikleri,
Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği,
Et ve Et Ürünlerine Yönelik denetimlerde ihlallerin tespiti ve gerekli yaptırımların uygulanması ve sahada karşılaşılan sorunlar konularında eğitimler verilecektir.
Yapılacak olan eğitim ile gıda kontrol görevlilerinin et ve et ürünlerinin resmi kontrollerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan bilgi ve becerilerini arttırmaları hedeflenmektedir. Eğitimin sonunda bu eğitimi alan gıda kontrol görevlilerince sahada daha etkin ve mevzuata uygun denetimler gerçekleştirilecektir. Eğitim programının kalite ve gıda güvenilirliğinin sağlanmasında hizmet sektörümüze ve bu sektörden hizmet alanlara yol gösterici ve faydalı olmasını diler, eğitimde görev alan çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.