SATILIK KARAVAN

SATILIK KARAVAN

Son zamanlarda karavanlara olan ilgi ve talep artmış durumda. Yurtdışında çok uzun yıllardır tercih edilmekte olan karavanlar artık Türkiye'de de tercih edilmeye başlandı.

Son zamanlarda karavanlara olan ilgi ve talep artmış durumda. Yurtdışında çok uzun yıllardır tercih edilmekte olan karavanlar artık Türkiye'de de tercih edilmeye başlandı. Tercih edilmelerinin en büyük sebebi de kişilerin artık stres altında olmadan, maddi kaygılar yüzünden boğulmadan güzel bir tatil zamanı geçirebilmeleri olarak görülmekte. Dolayısıyla karavanlar sağladıkları konfor ve rahatlık nedeni ile pek çok insan tarafından tercih edilmektedir ve pek çok insanın hayali haline gelmiş durumdadır.

Bu yazımızda karavanlar ile ilgili çok çeşitli soruları ele alarak detaylı bir biçimde cevaplandırdık. Karavan nedir, karavanlar ne için kullanılır, karavan kullanmak için ne gibi belgeler gerekmektedir, satılık karavan modelleri nelerdir ve fiyatları nelerdir? Tüm bu soruların ve bunlara benzer ilgili soruların cevaplarını bu yazıda ayrıntılı bir şekilde göreceksiniz.

Yazıyı okuduktan sonra karavan modellerimizi incelemek için sitemize giriş yapabilir ve aynı zamanda aklınıza takılan başka sorular için de bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

 Karavan Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Karavanlar hakkında daha detaylı bilgilere geçmeden önce karavanın ne olduğu ve niçin kullanıldığını öğrenmenizde fayda var. Karavanı alternatif bir ev olarak düşünebilirsiniz. Karavanlar tıpkı evinizde olduğu gibi size iyi bir yaşam alanı sağlar. İçerisinde mutfak, duş, tuvalet, oturma alanı ve yatak gibi bölmeleri barındırır ve böylece temel barınma ihtiyaçlarınızı kolay bir şekilde karşılar. Karavanlar ya çekici bir araç vasıtası ile kullanılır ya da kendiliğinden hareket eden tek parçalı bir taşıt olarak karşınıza çıkar. Bu iki özellik karavan türlerine, modellerine göre değişim göstermektedir.

Karavan kısaca bu anlama gelmektedir. Peki, karavan ne için kullanılır, insanlar neden karavanı tercih etmektedir?

  • Karavanlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi kişilere konforlu bir alternatif yaşam alanı sunmaktadır, bu durum göz önüne alınarak tasarlanmaktadırlar.
  • Özellikle tatiller, doğa gezileri ve kamp etkinlikleri için karavanlar çok fazla tercih edilmektedir. Çünkü karavan olmadığı zaman kişiler en azından barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmek için otellere gitmektedirler ve otellere büyük paralar ödediklerinden dolayı tatil süreleri oldukça kısıtlı hale gelir.
  • Ya da kamp yapmak isteyen kişiler karavan olmadığı zaman çadırda kalma, yemek, duş ve tuvalet yetersizliği gibi büyük sorunlar yaşayabilmektedirler ve bu sebep ile de kamp etkinliği yine kısıtlı bir süre içerisinde belirlenir.
  • Aynı zamanda karavan siz nereye giderseniz sizinle birlikte gelen evinizdir. Dolayısıyla tatillerinizde yaşıyor olduğunuz ulaşım sorunu gibi bir şey karavan kullanımında söz konusu olmaz, dilediğiniz yere hiçbir stres altında olmadan gidip gezebilir ve tatilin keyfini tam anlamıyla çıkarabilirsiniz.

Karavanların genel olarak kişiler tarafından sık sık tercih edilmesinin sebepleri bunlar olarak gözlemlenmiştir. Eğer siz de tatillerinizi huzurlu bir şekilde geçirmek, maddi kaygılar yaşamamak ve dilediğiniz yeri gönül rahatlığı ile gezebilmek istiyor iseniz modellerimizi inceleyebilirsiniz.

Sıradaki başlığımız karavan modelleri ile ilgilidir. Yazıyı okumaya devam ederek sitemizde aktif olarak satışını yapmakta olduğumuz karavanların hangi modellerinin, türlerinin olduğunu öğrenebilirsiniz. Böylece de ne tür bir karavana ihtiyacınız olduğunu çözmüş olursunuz.

 Satılık Karavan Modelleri Nelerdir?

Karavanları kullanabilmek için hangi belgelerin gerekli olduğunu anlatmadan önce karavan modellerinden söz etmemiz gerekmektedir. Çünkü sahip olmanız gereken belgeler, özellikle de ehliyet sınıfı karavanların modellerine göre değişim göstermektedir. Sitemizde de bulunmakta olan karavan modelleri genel olarak şunlardır:

 Satılık karavan modelleri arasında iki ana çeşit karavan bulunur. Bunlardan biri çekme karavan bir diğeri ise motokaravandır. İki tür karavan da insanlar tarafından fazlasıyla tercih edilmekte, ikisi de insanlara konfor alanı sağlamaktadır. Tabi bu iki karavan türünü birbirinden ayıran bazı temel özellikler de bulunmaktadır. Bu temel özellikleri sizlere şu şekilde sayarak hangi tür karavanı istediğiniz konusunda emin olmanıza yardımcı olabiliriz:

  • Çekme karavan: Çekme karavan adından da anlaşılacağı üzere çekici bir araç tarafından çekilerek kullanılan karavan türüdür. Yani karavana uygun olarak araca karavan bağlanır ve bu sayede de karavanın işlevli hale gelmesi, karavanın çekilmesi sağlanır. Çekme karavanların kullanımı oldukça kolay ve pratiktir ve bu sebep ile de aracı çekme karavana uygun olan kişiler çekme karavanı sık sık tercih etmekte ve rahat bir şekilde kullanmaktadır. Çekme karavanların içerisinde yatak, mutfak, duş, tuvalet ve oturma alanı gibi çeşitli bölmeler bulunur. Bu sayede size evinizde gibi hissettiren, temel ihtiyaçlarınızı kolay bir biçimde giderebileceğiniz bir taşıt, bir alternatif yaşam alanı niteliği taşır.
  • Motokaravan: Motokaravan da karavan türlerinden bir diğeridir ve çekme karavan ile arasında belirgin farklar, özellikler bulunur. Başlıca şunları söylemek gerekir. Motokaravanlar tek parçadır, bir çekici araca ihtiyaç duyulmadan kullanılır. Çünkü motokaravanlar kendiliğinden motorlu haldedir. Çekici araç sıkıntısı ya da araç ile karavanın uyumu konusunda bir sıkıntı yaşayan, tedirgin olan kişiler daha çok motokaravanları tercih etmektedirler. Motokaravanlar da diğer karavan modelleri gibi içerisinde mutfak, duş, tuvalet, oturma alanı ve yatak bölmeleri barındıran konforlu yaşam alanlarıdır.
  • Her iki karavan türüyle de dilediğiniz gibi seyahat edebilir, dilediğiniz manzara karşısında rahat bir uyku çekebilir, kendinizi hem güvenli hem de huzurlu hissedebilirsiniz. İki karavan türü de sizin temel ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır, ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmış haldedir.

 Satılık karavan modelleri konusunda bunları söyleyebiliriz. Şimdi bu karavanları kullanabilmek için hangi belgelere, hangi sınıf ehliyetlere ihtiyacınız olduğunu net bir şekilde size açıklayalım. Sıradaki başlığımız bu önemli konu ile ilgilidir.

 Karavan Kullanmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Karavan satın almak ve kullanmak isteyen kişiler en çok da bu önemli sorunun yanıtını merak etmektedir. Bu çok doğal bir şeydir çünkü eğer gereken belgelere dikkat etmeden bir karavan satın alır iseniz o karavanı kullanmanız mevcut halde imkânsız durumda olacaktır. Karavanı, çekme karavanı ya da motokaravanı satın alıp kullanabilmeniz için gerekli olan belgeleri kısaca şu şekilde sizlere aktarabiliriz:

  • Karavanları kullanabilmek için gerekli olan belgeler arasında en mühim olanı ehliyettir. Ehliyetinizin hangi sınıf ehliyet olduğu konusu karavan kullanımınızda asla gözden kaçırmamanız gereken bir konudur. Çünkü çekme karavanı kullanabilmek için farklı, motokaravanı kullanabilmek için de farklı sınıf ehliyete ihtiyacınız vardır.
  • Eğer bir çekme karavan satın alıp kullanmak istiyor iseniz ehliyetinizin sınıfı B, C ya da D sınıf olmalıdır. Eğer bu sınıflara ait olan bir ehliyetiniz yok ise çekme karavanı kullanmanız mümkün değildir. Lütfen modellerimizden olan çekme karavanı satın alır iken bu duruma çok dikkat edin.
  • Eğer bir motokaravan satın alıp kullanmak istiyor iseniz de ehliyetinizin sınıfı B sınıf olmalıdır. B sınıf ehliyetiniz var ise motokaravanı kullanmaya hakkınız vardır. Herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız. Motokaravan satın alır iken de bu duruma dikkat etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
  • Ehliyet sınıflarının ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır. Aynı zamanda bir diğer önemli konu toplam ağırlık konusudur. Toplam ağırlık konusunda çekme karavan kullanımı için şunları söyleyebiliriz: Çekme karavanı kullanabilmeniz için toplam ağırlığın 750 kilogram ve altı olması gerekmektedir. Bu, zorunlu bir durumdur. Eğer çekme karavanın toplam ağırlığı 750 kilogramın üzerine çıkıyor ise ne yazık ki o karavanı kullanamazsınız. Zaten büyük bir ihtimal ile de çekici aracınızın gücü çekme karavanı çekmeye yeterli olmayacaktır.
  • Toplam ağırlık konusunda motokaravanlarda da oldukça çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer motokaravanın içerisindekiler ile birlikte toplam ağırlığı 3500 kilogramı geçiyor ise o karavanı kullanamazsınız. Çünkü 3500 kilogramı geçen taşıtlar kamyon sınıfa girmektedir ve mevcut ehliyetiniz buna uygun değildir. Dolayısıyla motokaravanın toplam ağırlığı 3500 kilogram ve altı olmak zorundadır.

Yukarıda saymış olduğumuz önemli şartlara dikkat eder iseniz, bu şartları göz önüne alarak hareket eder iseniz karavan kullanımınızda hiçbir sorun, problem ile karşılaşmazsınız. Gereken yasal prosedürlere uymuş olursunuz. Aynı zamanda karavanı amacına uygun, doğru bir şekilde kullanır ve istediğiniz verimi almış olursunuz.

Şimdi karavanların genel fiyatlarına bir bakalım. Sıradaki başlığımızda bu konuyu anlattıktan sonra da en uygun fiyatları nerede bulabileceğinizden bahsedeceğiz.

 Satılık Karavan Fiyatları Nelerdir?

 Satılık karavan fiyatları konusu da anlattığımız diğer konular gibi oldukça çok merak edilmektedir. Karavan fiyatlarında genel piyasadan söz edecek olur isek fiyatların eskisine oranla günümüzde daha uygun hale geldiğini sizlere aktarabiliriz. Eskiden ülkemizde karavan kullanımı hiç yaygın olmadığı için fiyatlar da bütçeleri fazlasıyla aşan fiyatlardı. Ama günümüzde eskiye oranla karavanlara olan talebin artığını görüyoruz ve böylece de genel fiyatlarda bir düşüş olduğunu gözlemleyebiliyoruz.

SATILIK KARAVAN

Dolayısıyla genel karavan fiyatları eskiye göre çok daha uygun fiyatlar ile karşınıza çıkmaktadır. Peki, en uygun karavan fiyatları nelerdir? En uygun karavan fiyatlarını nerede bulabilirsiniz? Bir sonraki başlığımızda bu konuyu ele aldık.

  En Uygun Satılık Karavan Fiyatları

Yukarıda genel karavan fiyatlarının her ne kadar düşüşte olduğunu belirtsek de yine de bu genel fiyatlar her bütçeye uygun halde değildir. Yani, her bütçedeki insan hayalindeki karavana hala erişemeyebiliyor. Bu genel piyasada büyük bir sorun teşkil etmekte. Bu sebep ile insanların en uygun fiyatları araştırması oldukça doğaldır.

En uygun  araştırmanızda sitemizde yer alan karavanların daha uygun fiyatlara sahip olduğunun farkına varırsınız. Sitemizde kaliteli karavanlar ve size en çok rahatlık, konfor sağlayan karavan modelleri en uygun fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Sitemize girdiğinizde ilgili kategoride karavanları görürsünüz. Bu karavanları detaylı bir biçimde inceleyebileceğiniz gibi aynı zamanda karavanların fiyatlarını da görmüş olursunuz.

Eğer siz de artık tatillerinizin daha huzurlu, kısıtlama olmadan geçmesini, kamp etkinliklerinizden stres altında olmadan keyif alabilmeyi ve doğa gezilerinizde zaman ve ulaşım sorunları, maddi sorunlar yaşamadan dilediğiniz gibi eğlenebilmeyi istiyor iseniz karavan tüm bu isteklerinizi karşılayacak olan bir taşıttır.

 Satılık Karavanların Modelleri

Satılık karavanların modelleri genel karavan türler ile uyumluluk göstermektedir. En çok satışını yaptığımız karavan modelleri arasında çekme karavanlar ve motokaravanlar bulunmaktadır. Motokaravanlar çekme karavanlara göre ülkemizde daha az tercih edilen bir karavan türü olsa da dünya genelinde senelerdir tercih edilen bir türdür. Çekme karavanlar da aynı şekilde hem dünya genelinde hem de ülkemizde çok fazla tercih edilmektedir. Dolayısıyla her iki karavan türü de isteklerinizi, ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır, zaten buna özel olarak üretilmektedirler.

Sitemize girerek satılık karavan modellerimizi ayrıntılı bir şekilde görebilir, taşıt özelliklerini inceleyebilir ve -dilerseniz bizimle iletişime geçerek- kendinize uygun olan karavan modelini istediğiniz gibi satın alabilirsiniz.

 

EN ÇOK OKUNAN HABERLER